NL EN
0473-93.29.14

Contacteer Steve Savels »

Uurrooster:
Maandag van 9.30 – 17.30
Dinsdag van 12.15 – 19.15
Donderdag van 8.45 – 15.45

Werkdomeinen:
Individuele psychotherapie met volwassenen
Personal Coaching

Werkwijze:
In mijn werk als psychotherapeut en coach werk ik voornamelijk met een hedendaagse vorm van cognitieve gedragstherapie, nl. Acceptance & Commitment Therapie (ACT). Ik ga er van uit dat iedereen bepaalde “tools” of mentale strategieën heeft om met moeilijkheden om te gaan. We leren die al heel vroeg en hebben de neiging om ze ons hele leven te blijven gebruiken. Wij dreigen vast te komen zitten indien wijzelf of onze context zodanig verandert dat deze hulpmiddelen niet meer werken.

Samen verkennen we hoe u tegen de dingen aankijkt en wat er precies niet meer werkt. We onderzoeken hoe het verleden uw gedrag op dit moment nog bepaalt. We houden daarbij onze blik ook altijd op de toekomst. We zullen samen op zoek gaan naar wat u echt wil in uw leven en hoe u een gelukkiger en meer betekenisvol leven kunt leiden. Tegelijk zullen we onderzoeken hoe u beter met moeilijke en pijnlijke gedachten en gevoelens om kunt gaan. Mindfulness is hierbij een belangrijk hulpmiddel.

Afhankelijk van uw vragen en uw situatie kunnen we ons meer richten op een therapeutische benadering, of eerder op een coachende manier werken. Dit kan doorheen het traject ook veranderen.

U kunt bij mij terecht met vragen rond stress, angst, burn-out, neerslachtigheid, depressie, gebrek aan zinvolheid, relatieproblemen, carrière, conflicten, …
Ik werk ook rond LGBTQ+ problematieken en integratie van psychedelische ervaringen.

Werkt met:
v
olwassenen

Opleiding:
Lic. Psychologie
Postgraduaat Contextuele Gedragstherapie (i.o.) - Allegre/Vives Hogeschool
Acceptance & Commitment Therapy (ACT) – ACT Academie/Allegre
Professionele Coach – Het Ontwikkelingsinstituut
Mindfulnesstrainer (MBCT) – IAM

Lidmaatschap:
Belgische Federatie van Psychologen
Vlaamse Vereniging van Klinische Psychologen

Visum ter toelating uitoefening beroep klinisch psycholoog – 287964
Erkend als psycholoog bij de psychologencommissie onder nummer 751109764